Odpowiedz 
Kolekcja Konrada
Autor Wiadomość
gajos   Offline
GITA TV

Liczba postów: 1,788
RE: Kolekcja Konrada
Gratulacje powiększenia rodziny :) To ja dziękuję że zabrałeś, bo pewnie by poszło na śmietnik albo w nieodpowiednie ręce.
28-04-2017 18:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Konrad   Offline
Repairman

Liczba postów: 4,363
Dość niespodziewanie stałem się posiadaczem ciekawej gitarki.
Gitara można powiedzieć to kawał historii, bo była to pierwsza gitara naszego forumowego kolegi StaCHa...
Powiem, że wyzwanie nieziemskie mam przed sobą, ponieważ jest wiekowa z wszystkimi "bolączkami" dojrzewania zarówno drewna oraz samego właściela:)
Niniejszym wrzucam ją do kolejki. A prezentuje się tak:
http://imgur.com/a/fWQcM
[Obrazek: CAuSnT9l.jpg]
[Obrazek: kWby5mSl.jpg]
[Obrazek: u2Di9Hil.jpg]
[Obrazek: VfuItEsl.jpg]
[Obrazek: 7hX0FmYl.jpg]
19-05-2017 18:20
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Konrad   Offline
Repairman

Taki cóś wczoraj przywiozłem....przyznam że nie myślałem, że egzemplarz jest tak "zjechany", jedyna pociecha, że gitara była mocno grana więc jest rozegrana:) Najgorszy stan ze wszystkich moich W6....gryf banan, nie wspomnę o mostku którego ktoś próbował frezować chyba nożem kuchennym...ale za to jest chyba w najładniejszym malowaniu, jakie szło

Załączone pliki Miniatury

05-06-2017 10:45
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
defilader77   Offline
Inżynier brzdęku

Liczba postów: 1,177
Kurka, nie ma to jak zabazgrać cenę i datę produkcji. Chyba gitara była na prezent dla cioci, która jest oszczędna i przewrażliwona na punkcie wieku ;)))

Jumbo prawie identyko jak moje, nawet rozeta taka sama (jedyna różnica u mnie, to mniej czerwonego koloru w malowaniu pudła), także przypuszczam, że rok produkcji koło 1987.
05-06-2017 18:54
Konrad   Offline
Repairman

(05-06-2017 18:54)defilader77 napisał(a):  Kurka, nie ma to jak zabazgrać cenę i datę produkcji. Chyba gitara była na prezent dla cioci, która jest oszczędna i przewrażliwona na punkcie wieku ;)))

Jumbo prawie identyko jak moje, nawet rozeta taka sama (jedyna różnica u mnie, to mniej czerwonego koloru w malowaniu pudła), także przypuszczam, że rok produkcji koło 1987.

Emil w twoim egzemplarzu jest też prawie czerwona główka, w mojej jest bardziej tofi. Jest dość ciemne pudło dlatego optycznie wydaje się, że jest mniejsza...ale jest identyko jak i inne - przymierzałem:)
05-06-2017 21:17
Konrad   Offline
Repairman

Czy to nie jest przepiękne...?
Miłego dnia:-)

07-06-2017 11:36
StaCh   Offline
Music man

Liczba postów: 2,687
Chyba sie wybiore do DK bo moze maja tam jakies uszkodzone gitary do skasowania to jak mi sie uda je przejac to Ci nawioze towaru.
07-06-2017 12:12
Konrad   Offline
Repairman

(07-06-2017 12:12)StaCh napisał(a):  Chyba sie wybiore do DK bo moze maja tam jakies uszkodzone gitary do skasowania to jak mi sie uda je przejac to Ci nawioze towaru.

Stachu...przywitam Cię staropolskim chlebem i solą:)
07-06-2017 12:23
gajos   Offline
GITA TV

Liczba postów: 1,788
Gitary do skasowania? Ja takich szukam. Tylko najlepiej takei nie do odratowania ale wyglądające na całe. (na potrzeby swojego kanału na jutuba potrzebuję)
07-06-2017 19:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Konrad   Offline
Repairman

(07-06-2017 19:35)gajos napisał(a):  Gitary do skasowania? Ja takich szukam. Tylko najlepiej takei nie do odratowania ale wyglądające na całe. (na potrzeby swojego kanału na jutuba potrzebuję)
taaa...co mialo być "skasowane" to już dawno się "skasowało"
bynajmniej w wyszkowskim DK już od dawna nic nie ma, niestety

edit. Takie coś znalazłem pod płotem se stało...mówię a wezmę bidulę przygarnę....

07-06-2017 19:44
Odpowiedz 

Skocz do: