Odpowiedz 
Defil Cha Cha - rekonstrukcja - jest próbka brzmienia
Autor Wiadomość
elwoodstrat  
Gość

RE: Defik Cha Cha - rekonstrukcja
Muszę przyznać, że nie użyłem żadnego podkładu, jedynie dluuuuugo szlifowałem stary lakier zmniejszejąć stopniowo gradację papieru, w miejscach klejenia użyłem szpachli do drewna po czym jedynia lakier w aerozolu. Żeby nadać minimalnego połyszku/ malowałem lakierem matowym/ lekko przepolerowałem wyschniętą powierzchnię filcem. Sam byłem zaskoczony rezultatem.
Pozdrawiam - E.
31-08-2015 21:51
Odpowiedz cytując ten post
MXChange   Offline
Użytkownik
*

Liczba postów: 186
Mam na myśli kolor czerwony, jak go uzyskałeś? :D
01-09-2015 22:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
elwoodstrat  
Gość

Przepraszam za zwłokę, trochę byłem z dala od dimu. Kolor to poprostu wybrany w sklepie budowlanym lakier do renowacji. Zdjęcia trochę przekłamują - kolor w realu jest zbliżony do strażackiej czerwieni - taki wybrałem jeszcze w sklepie.
Pozdrawiam.
05-09-2015 16:20
kubekjakubek  
Gość

Witam.
Moja Rumba wyglądała jak Twoja Cha cha (prawie :-)), teraz wygląda tak (zdjęcia)
...no trochę szkoda że tak ją zrobiłeś. Brzmienie oryginalnych przetworników jest świetne plus dobra lampka i jest ok.
To są gitary jazzowe, do przesterów się nie nadają, sprzęgają się itp.
No ale to tylko moje zdanie.
Pozdrawiam i dobrego Defilowania :-)

Załączone pliki Miniatury

13-11-2015 16:05
StaCh   Offline
Music man

Liczba postów: 2,687
(13-11-2015 16:05)kubekjakubek napisał(a):  Witam.
Moja Rumba wyglądała jak Twoja Cha cha (prawie :-)), teraz wygląda tak (zdjęcia)
...no trochę szkoda że tak ją zrobiłeś. Brzmienie oryginalnych przetworników jest świetne plus dobra lampka i jest ok.
Sprawa jest indywidualna bo to wlasciciel decyduje czy chce miec kiepsko (jego zdaniem) grajacy oryginal czy tez sprawne narzedzie do grania. Ja wybralem to drugie i dlatego tyle zmian w mojej Sambie zrobilem a to jeszcze nie koniec :-)
13-11-2015 16:55
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kubekjakubek  
Gość

...tak zgadza się, ale wybierając Defila i to taki model należy pamiętać jaką muze grało się w tamtych latach. Jak by to był Aster, Kosmos to było by ok, a tak to po prostu szkoda oryginału - tak mało jest tych modeli.
Pozdrawiam.
15-11-2015 13:24
StaCh   Offline
Music man

Liczba postów: 2,687
Jak zawsze trzeba troche myslenia. Gitara z pudlem rezonansowym latwiej sie sprzega z glosnikiem bo ma lepsza dobroc niz deska i tego typu gitary slabo nadaja sie do przesterow w halasliwym srodowisku "metalowcow" i im podobnych :-)
15-11-2015 19:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kubekjakubek  
Gość

...dokładnie tak.
pozdrawiam.
16-11-2015 19:05
Odpowiedz 

Skocz do: