Odpowiedz 
Cała kolekcja !!!!:)) MUZEUM
Autor Wiadomość
KISSbestfan   Offline
Maniak wioseł

Liczba postów: 2,961
RE: Cała kolekcja !!!!:)) MUZEUM
Tego Aster Basa to znam - to on zszedl na allegro za 900 zlotych prawda ?

No, zapowiada sie cudownie. Na pewno opisze duzo rzeczy, w koncu Defil to wiekszosc mojego muzykowania.
13-01-2014 01:01
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kulers   Offline
Użytkownik
*

Liczba postów: 55
Witam tak coś w tych okolicach.Mam jeszcze innego też w unikalnym kolorze jak na defila czyli natural z unikalnym mostkiem ale on jest jeszcze nie wystawiony.
13-01-2014 10:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kulers   Offline
Użytkownik
*

Witam dopiero dziś zobaczyłem że na forum był wątek Astera Luxa -str który stał się dziś najcenniejszym Defilem jak do tej pory :)).Ja mam z humbckerem przy mostku i był jeszcze prototyp z singlami i dwustronną wajchą.Ten jest z singlami ale bez wajchy.Ten niuans dostrzegł mój przyjaciel i wylicytował go dla mnie dziś dotarł .......!!!! powiem jedno wszystkie Defile z serii Lux odstawiają daleko w tyle pozostałe Defile.To po prostu są już normalne zawodowe gitary.... oczywiście regulacja i detale trzeba dopieszczać ale to nawet w nowych Fenderach czy Gibsonach trzeba robić.Aż żal jeszcze bardziej ściska ...... że z fabryką się zakończyło w ten sposób akurat wtedy kiedy zaczynało być dobrze!!!!.A mogliśmy dziś mieć naprawdę dobrą polską markę i bez wstydu mieć w zestawie polskie fabryczne wiosła ....ale jedno jest pewne seria Aster Lux ratuje honor wszystkich ludzi z fabryki którzy walczyli o jakość gitar Defil... PS.oczywiście historia Defila to wszystkie wiosła bez tamtych nie było by legendy one były pierwsze i dla tego ukochane :))))!!!! Pozdrawiam Defilowo
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2014 17:16 przez kulers.)
15-01-2014 17:12
wookation   Offline
Akustyczny

Liczba postów: 693
Czyli to Ty masz tego luxa-str?
Co za ulga :) cieszmy się wszyscy!
Dziś mi dotarł mój Aster LUX sunburnst, jest piękny. Kupić struny i nagram próbki może. Kulers, takich ludzi Nam trzeba :) DZIĘKUJEMY!
15-01-2014 18:10
kulers   Offline
Użytkownik
*

Gratulacje z zakupu Twojego to wspaniała gitara :) różnica w luksach polega przede wszystkim na lepszym doborze drewna i dużo lepszych gryfach o przetwornikach nie wspomnę:) klucze presto,muza zmodyfikowana lepszy lakier i wykonanie.Natomiast szwankuje elektryka :( ale to pryszcz najważniejsze że cała reszta jest już w miarę normalna
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2014 20:33 przez kulers.)
15-01-2014 20:30
wookation   Offline
Akustyczny

U mnie klucze muza.
http://defilorg.webd.pl/forum/showthread.php?tid=639
w tym wątku do zobaczenia są zdjęcia.
15-01-2014 20:39
defilader77   Offline
Inżynier brzdęku

Liczba postów: 1,177
Kulers, Wookation - gratuluję udanych zakupów :) Dobrze, że te gitary trafiają do właściwych ludzi. Na zielonego STR-a wszyscy mieliśmy chrapkę, ale cena troszkę poszybowała ;)
Wookation, teraz jest najlepszy czas, żeby kupić Aster Rocka Luxa, jak się takowy gdzieś pojawia do kupienia, to nie ma się co zastanawiać. Dobrze, że wykorzystałeś tę szansę, bo nie wiadomo kiedy się zdarzy kolejna. Ja za swojego dałem 290 + przesyłka i uważam, że to najlepszy interes, jaki w życiu zrobiłem ;)
16-01-2014 08:11
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kulers   Offline
Użytkownik
*

Dzięki ja też się cieszę tym bardziej że mogę i będę ją normalnie używał w zestawie moich kapel.Na początek nagram na niej instrumentalny Big Beatowy numer jako bonus na naszą nowa autorską płytę zespołu BIG BIT http://www.bigbit.com.pl PS. chciałem kupić tą nową Jolanę Grazioso jest to zmodyfikowana replika tamtej z 59 r.Czesi robią ją tylko na zamówienie można sobie wybrać akcesoria i kolor:) wpiszcie w google ( jolana grazioso) Miałem ją używać w Big Bicie ale teraz zastąpi ją z powodzeniem ASTER LUX - str:)))
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2014 12:37 przez kulers.)
16-01-2014 12:13
wookation   Offline
Akustyczny

(16-01-2014 08:11)defilader77 napisał(a):  Wookation, teraz jest najlepszy czas, żeby kupić Aster Rocka Luxa, jak się takowy gdzieś pojawia do kupienia, to nie ma się co zastanawiać. Dobrze, że wykorzystałeś tę szansę, bo nie wiadomo kiedy się zdarzy kolejna.
Jak go zobaczyłem, to od razu zadzwoniłem, ogłoszenie dodane o 1:00 w nocy, a ja przed południem miałem już go zamówionego. Ku ścisłości, nazwa to Aster LUX. Mam go w rękach, wyczyszczonego i czuję, że to jest TA gitara, kawał historii w rękach. Po egzaminach zakładam struny i sprawdzę jak ze mną rozmawia. Także uważam, że zakup Astera LUX był moim najbardziej udanym zakupem w historii wszystkich moich zakupów, zaraz po Jumbo.
16-01-2014 21:18
KISSbestfan   Offline
Maniak wioseł

Liczba postów: 2,961
No to super sprawa. Wychodzi na to, ze jednak sa szanse na pokazanie jak najpelniejszej kolekcji.

Co do Jolany Grazioso, to dla mnie to jest obecnie stratocaster ze zmieniona glowka i ksztaltem korpusu, w sumie poza tym dla mnie nie ma roznic. Dlatego ciesze sie, ze jednak Defil !
16-01-2014 22:15
Odpowiedz 

Skocz do: