Odpowiedz 
Kolekcja Gajosa
Autor Wiadomość
KISSbestfan   Offline
Maniak wioseł

Liczba postów: 2,961
RE: Kolekcja Gajosa
Piekny ten Aster. Gratuluje ! Przelacznik 2 pozycyjny to powinno byc rozlaczanie cewek, z tym typem przetwornikow. Ze zdjecia srednio widac, ale czy przetwornik przy mostku tez ma 12 regulowanych nabiegunnikow czy tylko 6 ? Jesli tylko 6, to nie jest to S570, tam bylo albo 12, albo zaden

PS. 3000 postow jupi !
15-07-2016 11:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
gajos   Offline
GITA TV

Liczba postów: 1,788
Dzisiejszy wieczór upływa mi tak:
[Obrazek: DSC_1518.JPG]
20-09-2016 22:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Wojski   Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1,316
Piękne rzeczy. Mam takie same kosmosy jak te skrajne, jaka jest data produkcji potencjometrów tego najbardziej na lewo? Ten po prawej stronie ma różowato-czerwony kolor jak mój 84' z czarnymi gałkami i potencjometrami, i z tego co widzę ma tak samo "gruby" i pozaokrąglany kształt, pozostałe są bardziej spiczaste i zgrabne.
21-09-2016 14:31
gajos   Offline
GITA TV

Nie znam daty bo nie rozbierałem jeszcze, ale zwrócę uwagę przy okazji.
21-09-2016 22:26
gajos   Offline
GITA TV

Cóż, pewnie część z Was już wie... Ja do końca nie wierzę w to co widzę obok komputera z którego piszę ten post. :)

Przed nami mój najnowszy nabytek:
DEFIL ROCK TON czyli ostatnia seria elektrycznych prototypów jaka powstała. Powstała na bazie Aster Lux STR. Różni się mostkiem typu Floyd Rose Presto, cieniowanym z dwu stron korpusem, zmienioną nieco płytką maskującą, inną szyjką, dostępem do pręta regulującego od strony korpusu. niestety dostępnego po zdjęciu maskownicy. Znane są do tej pory dwa egzemplarze Rock Ton. Ten jest trzeci.

[Obrazek: bspuZIepj2mq0dbYIR2gdZDP3CRXoB9v7QQlG8Cl...1024-rw-no]

Nie wiem czy powyższy obrazek Wam się wyświetla, mi nie i zawsze mam na tym forum problemy z wyświetlaniem zdjęć.
Zrobiłem kilka zdjęć i pooglądajcie je w linku poniżej.
https://plus.google.com/u/0/collection/0P8OME

Generalnie gitara w świetnym stanie wizualnym, wręcz sklepowym. Mostek i blokada strun Presto. Kilka rysek i jedno małe obicie przy krawędzi z szyjką. Wygląda na oryginalną. Wszystko działa, no może czasem gniazdo nie łączy. mostek zablokowany na stałe i niestety jest ustawiony za wysoko. Ale szyjka po obniżeniu była by mega wygodna. Korpus frezowany po obydwu stronach dla wygody gry, co starałem się pokazać na zdjęciach. Progi w stanie bardzo dobry minus.
W komplecie mam oryginalną kartę gwarancyjną i pokrowiec.
Jak ochłonę, wrzucę więcej informacji i pytajcie śmiało o cokolwiek czy zdjęcia detali które Was interesują.

Dobranoc. :)
15-10-2016 00:29
Wiatru   Offline
Szarpidrut

Liczba postów: 2,342
A gdzie są pozostałe dwa, co o nich wiadomo? Myślałem, że ostatnią gitarą był Aster Lux STR, jakie są źródła informacji o Rock Tonie?

A wibrator był w komplecie? Może to jakiś edycja dla kobiet? :D
15-10-2016 14:08
StaCh   Offline
Music man

Liczba postów: 2,687
No taki ROCKTON to rzeczywiscie gratka dla kolekcjonera ...
15-10-2016 14:34
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
gajos   Offline
GITA TV

Jeden egzemplarz jest w prywatnych rękach, o drugim wiadomo tyle że załapał się na zdjęciu na stronie Waldka Kuleczki, trzeci jest w moich prywatnych i niecnych rękach.
Jak to wibrator w komplecie? Masażer turystyczny? :) :) :) :) :)
Seria Rock Ton polegała min. na tym że posiadał mostek typu Floyd Rose firmy Presto. Jeśli chodzi o wajchę, to tak wszystko mam w komplecie.

Gratka... taa jasne, żebyście wiedzieli ile czasu tłumaczyłem swojej kobiecie z kolejnego ubytku wolnego miejsca. :)
17-10-2016 00:55
Wiatru   Offline
Szarpidrut

Liczba postów: 2,342
No w papierach masz w gwarancji napisane "gitara rockton z wibratorem" :D a będę dociekliwy, i zapytam, skąd wiadomo o egzemplarzu w rękach prywatnych?
17-10-2016 06:42
StaCh   Offline
Music man

Liczba postów: 2,687
(17-10-2016 00:55)gajos napisał(a):  Gratka... taa jasne, żebyście wiedzieli ile czasu tłumaczyłem swojej kobiecie z kolejnego ubytku wolnego miejsca. :)

A ja myslalem, ze bedziesz sie tlumaczyl z ubytku kasy :-))
17-10-2016 08:09
Odpowiedz 

Skocz do: