Odpowiedz 
Defil Kosmos - Wojski
Autor Wiadomość
Konrad   Offline
Repairman

Liczba postów: 4,363
RE: Defil Kosmos - Wojski
SUPER!!! Kurcze 3x KOSMOS robi wrażenie....a odrapany korpusik dodaje pazurka :)
Piękna sprawa
27-05-2018 20:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Wiatru   Offline
Szarpidrut

Liczba postów: 2,342
Takim kosmosem, to i ja bym nie pogardził ;)
27-05-2018 20:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Wojski   Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1,316
Logotypy od Konrada już mam (KOSMOS na pickguard i defil na główkę), ale jeszcze muszę je obrobić bo są ciut za grube, zresztą chyba będę na nowo wycinać maskownicę bo ta nie jest idealna, a arkusz plexi z której to wycinałem ma 1m x 0,5m więc starczy jeszcze na cztery :D. Do tej gitary brakuje mi jeszcze mostka, na razie jest przełożony z czwartego kosmosa którego nie ma na zdjęciach.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2018 21:06 przez Wojski.)
27-05-2018 21:06
ajf   Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1,622
piękna ta pułeczka
27-05-2018 21:06
Wojski   Offline
Użytkownik

Kolejny do kolekcji. Stan słaby, podziurawiony korpus, zlikwidowany próg zerowy, korpus pomalowany jakąś lakiero-bejcą, zdekompletowany mostek, strunociąg od joli 2, obłędny trzyczęściowy pickguard i dodatkowo brak kluczy i elektroniki. Będzie żyć, ale nie mam jeszcze na niego pomysłu.

Załączone pliki Miniatury

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-09-2019 19:35 przez Wojski.)
05-09-2019 19:32
Konrad   Offline
Repairman

Może coś z niego zrobisz..ale dużo pracy będzie
05-09-2019 21:27
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ajf   Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1,622
Trudno bądzie go odtworzyć, ale można puścić wodze fantazji i stworzyć coś fajnego
06-09-2019 06:58
praporszczyk   Offline
Still Got The Blues

Liczba postów: 2,540
(05-09-2019 19:32)Wojski napisał(a):  ...podziurawiony korpus, zlikwidowany próg zerowy, korpus pomalowany jakąś lakiero-bejcą, zdekompletowany mostek, strunociąg od joli 2, obłędny trzyczęściowy pickguard i dodatkowo brak kluczy i elektroniki...
Dziurki w korpusie wyglądają na otwory do mocowania oryginalnego pickguardu, próg zerowy można by zamontować po doklejeniu brakującego kawałka podstrunnicy a może nie warto się tym przejmować, kościane siodełko doskonale wystarczy. Pickguard łatwo można dociąć z plexy, tym bardziej, że jest wzór, nie wiem tylko czy uda się kupić taką dwuwarstwową (dwukolorową) plexę. Mostek widzę już jest kompletny a i elektronika też jakaś się znalazła na swoim miejscu. Klucze chyba niestety ciężko będzie dokupić oryginalne ale u Chińczyka może coś się znajdzie ładnego/podobnego. W sumie jest całkiem nieźle :)
06-09-2019 07:30
Wojski   Offline
Użytkownik

Robiłem już kiedyś maskownicę - do tej czerwonej, wycina się z przezroczystej plexi i maluje od spodu na czarno. Oryginalnie chyba ten pickguard był krzywo przykręcony (tak samo jak w tej wyżej do porównania), więc jakby robić od nowa i równo to mogłoby widać otwory po starych mocowaniach.
06-09-2019 11:22
Konrad   Offline
Repairman

Taki klucze mam

Załączone pliki Miniatury

06-09-2019 13:58
Odpowiedz 

Skocz do: