Odpowiedz 
Mój Defil Jazz.
Autor Wiadomość
rzech   Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1,031
RE: Mój Defil Jazz.
Bardzo interesujace
czy przycinałeś nowo "pozyczona" pila? kąt ustaliles z kalkulatora czy na "oko". do tej pory stosowałem rożnego rodzaju podkladki sadzac ze przyciecie stopy jest "nie etyczne" ale ...
27-08-2013 20:46
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
piniu   Offline
www.gitarybydgoszcz.pl
*

Liczba postów: 47
Sugerowałem się linią pudła. Wyszło 5mm różnicy pomiędzy głębokościami cięć. Oczywiście,ze użyłem nowej piły :) Poszło jak z płatka :)

28-08-2013 08:01
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rzech   Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1,031
Czyli jednak niewiele brakowało temu produktowi aby byl grywalny. Szkoda. Jeszcze gdyby byly robione z litej plyty .... Ehhh. Ale pewnie i ceny nie bylyby takie jak teraz
28-08-2013 08:13
KISSbestfan   Offline
Maniak wioseł

Liczba postów: 2,961
Ja mam jazza bez modyfikacji i nie musialem nic zmieniac. Glownie w tych gitarach czas robil swoje. A co do litej plyty to umowmy sie, kosztu produkcji bylyby potworne, a gitary zagraniczne czesto mialy podobna konstrukcje
28-08-2013 14:24
piniu   Offline
www.gitarybydgoszcz.pl
*

(28-08-2013 14:24)KISSbestfan napisał(a):  Ja mam jazza bez modyfikacji i nie musialem nic zmieniac.
No oczywiście. Ja też nie musiałem ale,że gram sobie na nim to sobie ulepszyłem. Oczywiście najlepszym rozwiązaniem byłby nowy klonowy gryf, ale to może innym razem ;)
28-08-2013 21:05
KISSbestfan   Offline
Maniak wioseł

(28-08-2013 21:05)piniu napisał(a):  
(28-08-2013 14:24)KISSbestfan napisał(a):  Ja mam jazza bez modyfikacji i nie musialem nic zmieniac.
No oczywiście. Ja też nie musiałem ale,że gram sobie na nim to sobie ulepszyłem. Oczywiście najlepszym rozwiązaniem byłby nowy klonowy gryf, ale to może innym razem ;)

Jak cos to na stary jest chetny jeden uzytkownik forum
28-08-2013 21:17
piniu   Offline
www.gitarybydgoszcz.pl
*

Mój już przycięty także nie będzie chciał. Z punktu widzenia brzmieniowego gryf nic nie warty, z punktu widzenia kolekcjonerskiego pewnie inaczej ;)
29-08-2013 13:15
KISSbestfan   Offline
Maniak wioseł

(29-08-2013 13:15)piniu napisał(a):  Mój już przycięty także nie będzie chciał. Z punktu widzenia brzmieniowego gryf nic nie warty, z punktu widzenia kolekcjonerskiego pewnie inaczej ;)

Ten uzytkownik forum to oczywiscie ja. Mnie tam nie przeszkadza zaden material. Kazda szyjka to fajny nabytek, bo moge ja dopasowac do jakiegos korpusu, pudla albos amemu cos wystrugac. Grac to bedzie caly czas i tyle mi starcza. Przynajmniej bede mial cos oryginalnego
29-08-2013 13:24
piniu   Offline
www.gitarybydgoszcz.pl
*

Jak chcesz mieć coś oryginalnego to wystrugaj sobie gryf sam ;)
29-08-2013 16:45
KISSbestfan   Offline
Maniak wioseł

Juz setki razy to slyszalem. Jakby to bylo takie proste to juz bym mial kilkadziessiat roznych gitar. Kiedys pewnie cos takiego zobie, ale poki co nie czuje sie na silach
29-08-2013 18:23
Odpowiedz 

Skocz do: