Odpowiedz 
Moje gitarki.
Autor Wiadomość
vintage  
Gość

RE: Moje gitarki.
Cena niczego sobie, ale gitara robi wrażenie.
Ciekawy jestem brzmienia, jakbyś kiedyś miał ją nagraną, wrzuć do posłuchania.
04-03-2012 20:28
Odpowiedz cytując ten post
Kokos  
Gość

Tu masz filmik który podesłał mi kiedyś KISSbestfan. Sądzę że moja gitarka na lampiaku z głośnikiem Eminence brzmi zdecydowanie lepiej.

http://www.youtube.com/watch?v=ligLk3jUS2I

Oczywiście jak będę miał okazję, a ta może przydarzyć się jak pójdę na studia do Bydgoszczy to nagram próbkę w studiu :D
04-03-2012 20:37
vintage  
Gość

Przyjemne brzmienie, trochę jak Stratocaster.
Ciekawe jak na przesterze, przypuszczam, że może dużo.
04-03-2012 20:49
Kokos  
Gość

Zależy. Na moim piecu przester nie jest dobrej jakości ale jak podłączałem kostkę marshall Jackhammer JH-1 to gitara dosłownie dawała czadu! Niby single a miałem wrażenie jakbym grał na humbach. Wystarczy dobrze ustawić kostkę i można się bawić ;) A i dzięki tej kostce można uzyskać piękne bluesowe brzmienie gdy odpowiednio się przykręci. Szkoda że nie mam kasy żeby kupić (kolega woła sobie 120 zł).
04-03-2012 20:55
KISSbestfan   Offline
Maniak wioseł

Liczba postów: 2,961
No a jak. Kiedy gralem na niej u pana Czarka to juz wiedzialem, ze to dobre wioselko.

Propos ceny to nie przeplaciles za nie. Za 830 PLN bys nie kupil takiego wiosla i o to glownie chodzilo. Oczywiscie mozna taniej, ale pamietasz ta zdezelowana Musime ? Te gitary byly niestety mocno eksploatowane, akurat ten egzemplarz szczesliwie byl widocznie u jakiegos umyslnego muzyka.
04-03-2012 23:57
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kokos  
Gość

Próbki dźwiękowe Musimy w dziale DOWNLOAD (tam więcej szczegółów)
10-03-2012 23:40
Kokos  
Gość

Witam ponownie ;)
Dzisiaj z pomocą (WIELKĄ) kolegi udało się złożyć do kupy Defila Toscę widocznego na stronie pierwszej. Oto rezultaty:

[Obrazek: imag0391df.th.jpg]
[Obrazek: imag0390kt.th.jpg]
[Obrazek: imag0389y.th.jpg]
[Obrazek: imag0388rr.th.jpg]
[Obrazek: imag0387b.th.jpg]

Jak widać klucze oryginalne się znalazły, brak tylko zaślepki na elektronikę, nakładek na poty i blaszki do mocowania JACKa ale to się zrobi później.

Gitara kosztowała mnie łącznie 22 zł a i 11gr za śruby :) Ale jej koszta wzrosną jeszcze lekko bo przecież muszę jeszcze zgrzewkę piwa koledze postawić. Brzmi bardzo fajnie, szczególnie na dwóch humbach, pojedynczo czegoś brakuje ale się idealnie uzupełniają, mało dynamiczny humb gryfowy nadaje niezłego brzmienia na przesterze. Jutro postaram się nagrać filmik i przedstawię go wam.

Pozdrawiam.
28-09-2012 18:53
vintage  
Gość

No i ładnie. A zrób jeszcze zdjęcie mostka, bo jakiś inny.
28-09-2012 19:36
KISSbestfan   Offline
Maniak wioseł

Liczba postów: 2,961
(28-09-2012 19:36)vintage napisał(a):  No i ładnie. A zrób jeszcze zdjęcie mostka, bo jakiś inny.

Mostek dostal ode mnie, pochodzil z Joli1
28-09-2012 20:46
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kokos  
Gość

Tak tylko lekko go przerobiliśmy czyli wywaliliśmy pokrętła od ustawiania wysokości mostka czyli obniżyliśmy akcję o 1,5mm
28-09-2012 21:23
Odpowiedz 

Skocz do: