Odpowiedz 
pytanie
Autor Wiadomość
kubekjakubek  
Gość

pytanie
Witam wszystkich. Dostałem Tarantele, zreanimowałem i mam pytanie. Z którego może być roku. Numer gryfu jak i numer pudła to 103, może te oznaczenia coś mówią.
Pare fotek.
Pozdrawiam.

Załączone pliki Miniatury

01-11-2015 20:16
Odpowiedz cytując ten post
KISSbestfan   Offline
Maniak wioseł

Liczba postów: 2,961
RE: pytanie
Karteczka w srodku, a jak jej nie ma to potencjometry z reguly pozwola wyznaczyc dolna granice (o ile oryginalne)
01-11-2015 20:42
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
defilader77   Offline
Inżynier brzdęku

Liczba postów: 1,177
Ja tylko mogę potwierdzić ze swoich zapisków + sprawdziłem to jeszcze wczoraj z historią fabryki przygotowaną przez kolegę Vintage'a => produkcja Tarantelli rozpoczęła się w 1969 roku. W 1973 roku wprowadzono zaś model Echo - również 12-strunowy. Wnioski nasuwają się same. Pytanie czy numer seryjny 103 jest w stanie powiedzieć nam coś więcej. Troszkę wątpię. Wiemy jak to wszystko w fabryce wyglądało. "Ale nie uprzedzajmy faktów..." Ktoś? Coś?
02-11-2015 08:06
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kubekjakubek  
Gość

Witam.
Poty nie wiem czy oryginalne (TELPOD PA-102 470 kilo), bo było w niej grzebane, jakieś piezo??? pod mostkiem, nie było np. kondensatora na obcięcie wysokich i przełącznik jak widać na zdjęciach.
Przełącznik zostawiłem, bo była by dziura, podzieliłem nim przystawki i jest ok.
Dzięki panowie, to i tak nieźle zachowany egzemplarz, i tak jak moja Rumba - fantastycznie stroi, a jak brzmi....mm.
Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na...Defilową płyte :-)... i na Gwiezdne Wojny, a to już nie długo :-)
02-11-2015 08:47
Odpowiedz cytując ten post
KISSbestfan   Offline
Maniak wioseł

Liczba postów: 2,961
Numer to prawdopodobnie numer partii, a nie seryjny, seryjny mam np na Joli1, podobno szybko z nich zrezygnowali
02-11-2015 15:40
defilader77   Offline
Inżynier brzdęku

Liczba postów: 1,177
http://allegro.pl/defil-plytka-zaslepka-...26531.html

Zdarzają się podobne elementas na alledrogo.
03-11-2015 10:30
Odpowiedz 

Skocz do: