Odpowiedz 
Moje "Delfiny"
Autor Wiadomość
SonneKern   Offline
Użytkownik
*

Liczba postów: 111
Moje "Delfiny"
Mój skromny początek zbioru.
Pierwszy jazz który zostawiłem dla siebie.
Czeka na remoncik.

Malwa którą dostałem ostatnio od zaprzyjaźnionego bluesmana Kajtka Drozda
Dzięki koledze rzechowi ma 100% orginalnych części (chyba, przynajmniej taką mam nadzieje)

Obydwie gitary czeka renowacja
Malwa to głównie czyszczenie i polerowanie i jeszcze raz polerowanie.
A w przypadku jazz'a mam zamiar puścić wodze fantazji.

ps. moja 7 letnia córa zamiast defil mówi delfin :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-06-2015 18:03 przez SonneKern.)
18-06-2015 18:02
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rzech   Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1,031
RE: Moje "Delfiny"
piekny kolorek pod ramki dobrales ;)
18-06-2015 18:59
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SonneKern   Offline
Użytkownik
*

:D Ociupine jaśniejszy od tego wzorca co dostałem od ciebie.
Eksperymentowałem z czerwonym, czarnym i białym ale tylko niebieski wygląda "malwowato"
18-06-2015 19:39
KISSbestfan   Offline
Maniak wioseł

Liczba postów: 2,961
Niestety ja jestem jakis dziwny i mi sie nigdy te kolory nie podobaly :P Ale nie powiem, gitary wygladaja pieknie. Ciesze sie, ze udalo sie doprowadzic Malwe do porzadku. Zycze szybkiego rozrostu kolekcji !
18-06-2015 23:43
SonneKern   Offline
Użytkownik
*

(18-06-2015 23:43)KISSbestfan napisał(a):  Niestety ja jestem jakiś dziwny i mi się nigdy te kolory nie podobały :P
Ciiii, jeśli mam być szczery to mi tez te kolorki pod ramkami się nie podobają ale nic lepiej nie wygląda. Może to kwestia tego, że się naoglądałem zdjęć i teraz ciężko mi wymyślić coś innego. W każdym razie wygląda to sto razy lepiej niż plastikowe mydelniczki. Marzy mi się by założyć białe pokrętła na potencjometry, przymierzałem gałki białe od strata i wyglądało to świetnie a takie białasy(jak czarne oryginalne) chyba tylko w rytm były montowane wiec ciężko będzie zdobyć.

(18-06-2015 23:43)KISSbestfan napisał(a):  Zycze szybkiego rozrostu kolekcji !
Nie, szybko być nie może bo mnie żona z domu przegoni. Na ścianach wisi już 5 gitar ale pocichaczu, pomalutku......
19-06-2015 07:40
rzech   Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1,031
nic nie stoi na przeszkodzie zeby take galeczki pomalowac na bialo
19-06-2015 08:43
Grzesiek75  
Gość

Przegoń żonę!
19-06-2015 09:00
Odpowiedz cytując ten post
SonneKern   Offline
Użytkownik
*

(19-06-2015 08:43)rzech napisał(a):  nic nie stoi na przeszkodzie zeby take galeczki pomalowac na bialo
W ostateczności tak zrobię

(19-06-2015 09:00)Grzesiek75 napisał(a):  Przegoń żonę!
Kurcze żona się przydaje czasami :)
19-06-2015 09:08
KISSbestfan   Offline
Maniak wioseł

Liczba postów: 2,961
(19-06-2015 07:40)SonneKern napisał(a):  
(18-06-2015 23:43)KISSbestfan napisał(a):  Niestety ja jestem jakiś dziwny i mi się nigdy te kolory nie podobały :P
Ciiii, jeśli mam być szczery to mi tez te kolorki pod ramkami się nie podobają ale nic lepiej nie wygląda. Może to kwestia tego, że się naoglądałem zdjęć i teraz ciężko mi wymyślić coś innego. W każdym razie wygląda to sto razy lepiej niż plastikowe mydelniczki. Marzy mi się by założyć białe pokrętła na potencjometry, przymierzałem gałki białe od strata i wyglądało to świetnie a takie białasy(jak czarne oryginalne) chyba tylko w rytm były montowane wiec ciężko będzie zdobyć.

(18-06-2015 23:43)KISSbestfan napisał(a):  Zycze szybkiego rozrostu kolekcji !
Nie, szybko być nie może bo mnie żona z domu przegoni. Na ścianach wisi już 5 gitar ale pocichaczu, pomalutku......

5 to malo. Ja mam 30 :P Poupychane w szafie, u babci u kolegi. I narzeczona tez sie wkurza :P Chociaz fakt, poki co troche zwolnilem, kiedys bylo o wiele szybciej.

Ja w Bastonie wsadzilem po prostu czarny papier z arkusza kolorowego dla dzieci. Taki design wyglada w moim odczuciu niezle, podobnie jak Rickenbacker. Chociaz ten niebieski nie wyglada zle, gitara ma zywe kolory, to nie jest nudno z osprzetem
19-06-2015 13:18
SonneKern   Offline
Użytkownik
*

W Rickenbackerach to super wygląda szczególnie czarnych. W malwie jakoś mi się nie widzi. ale to jest pierdoła zobaczymy jak będzie to się komponować po wypolerowaniu pudła i założeniu białych gałek.
19-06-2015 14:47
Odpowiedz 

Skocz do: