Odpowiedz 
Poszczęściło się mi :)
Autor Wiadomość
piniu   Offline
www.gitarybydgoszcz.pl
*

Liczba postów: 47
Poszczęściło się mi :)
Witajcie. Dawno tu nie pisałem he he. A piszę, bo w końcu i mi się poszczęściło trafić na odpowiedni strych, a właściwie moja kuzynka trafiła i znalazła tam basówkę Defil Rytm :) Oczywiście dostanę ją ja i sobie wyremontuję. Jak widać na zdjęciach chyba wszystko oryginalne jest, ale chciałem was zapytać który to może być rok?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2015 15:37 przez piniu.)
30-01-2015 15:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Muflon   Offline
ja tu tylko sprzątam

Liczba postów: 1,873
RE: Poszczęściło się mi :)
Podejrzewam że coś koło połowy 70'tych.
Ładna sztuka, widzę że ciut bindingu brakuje, ale mimo wszystko cud miód. Kiedyś mi się taka wysmykła spod myszki na dawnej tablicy.
Z kolorem pójdziesz w oryginał (bo podejrzewam że będzie malowanie) czy bardziej w stronę Jolany? ;)
30-01-2015 17:52
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rzech   Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1,031
Piniu a nie wlepka wyblakla?
kompletna jest. a klucze z tylu? pokrywki?
30-01-2015 19:31
Brach   Offline
Lack of Comprehension
*

Liczba postów: 77
Pozazdrościć! Ale też jest wywołany problem, który zauważyłem przy swoim Echo 2. Jak uzupełnić ubytki w lakierze?
30-01-2015 21:39
piniu   Offline
www.gitarybydgoszcz.pl
*

To zależy.. jak ktoś ma pistolet i kompresor to żaden problem przelecieć papierem i odświeżyć lakier razem z sunburstem. Ja nie mam także nawet nie wiem czy w ogóle będę coś robić. Może tylko wyczyszczę i uruchomię. A może przerobię kompletnie - nie wiem. Szczerze mówiąc nie mam teraz czasu na takie zabawy, za dużo gitar w serwisie itp. Nie mam jej jeszcze na miejscu - widzę tylko to co wy. jak będzie już u mnie to więcej napiszę.
30-01-2015 23:13
KISSbestfan   Offline
Maniak wioseł

Liczba postów: 2,961
Gratulacje !
31-01-2015 01:59
rzech   Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1,031
31-01-2015 09:30
piniu   Offline
www.gitarybydgoszcz.pl
*

Wiem, czytałem ;)
31-01-2015 16:20
Brach   Offline
Lack of Comprehension
*

Liczba postów: 77
(30-01-2015 23:13)piniu napisał(a):  To zależy.. jak ktoś ma pistolet i kompresor to żaden problem przelecieć papierem i odświeżyć lakier razem z sunburstem.

Jeśli lakier był 1 mm grubości to jet to za dużo na pistolet i puche. To jest kombinacja alpejska.
31-01-2015 20:59
piniu   Offline
www.gitarybydgoszcz.pl
*

A to tak, ale defilki nie miały tak grubej warstwy. Poliester był cieniutki. Przynajmniej na moim Jazz-ie :)
31-01-2015 21:44
Odpowiedz 

Skocz do: