Odpowiedz 
Wzmacniacze
Autor Wiadomość
StaCh   Offline
Music man

Liczba postów: 2,687
RE: Wzmacniacze
Grzebalem jeszcze w temacie Mashall JCM 2000 SL i trafilem na 3 odcinkowy film z naprawy tego wzmacniacza, Trudno mi sobie wyobrazic jak mozna sprzedawac taka tandete a ludzie sie tym zachwycaja. Serwisant mial wymienic plyte glowna i zamowil nowa za 400 funtow. Juz na tej nowej musial dokonac poprawek po fabryczbym montazu a potem okazalo sie ze na pozostalych 2 plytkach tez bylo troche do roboty poprawkowej po fobryce. Wszysykie plytki Made in England. Co za dziadostwo. Ten do ktorego sie podlaczam w CPK ma uszkodzenia petli efektow, ktore sprawiaja ze na wejsciu RETURN zamiast czystego brzmenia mam co najmnei Crunch i lekki przester. Sugerowalem oddanie do naprawy ale w sobote przekonam sie czy cos poprawiono.
17-12-2024 18:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
praporszczyk   Offline
Still Got The Blues

Liczba postów: 2,540
(17-12-2024 18:07)StaCh napisał(a):  ...Ten do ktorego sie podlaczam w CPK ma uszkodzenia petli efektow, ktore sprawiaja ze na wejsciu RETURN zamiast czystego brzmenia mam co najmnei Crunch i lekki przester. Sugerowalem oddanie do naprawy ale w sobote przekonam sie czy cos poprawiono.
Mam nadzieję, że podzielisz się z nami swoimi spostrzeżeniami z tego jam session.
17-12-2024 19:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
StaCh   Offline
Music man

Liczba postów: 2,687
Jeszcze co do piecyka Konrada Vermona. Brzmienie piecyka zalezy tylko od oryginalnej konstrukcji na ukladach analogowych IC. Koncowka mocy klasy "D", ktora dolozylem oraz glosnik nie modyfikuje brzmienia w sposob znaczacy. A jak brzmi to mozna posluchac tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=-SyKN2cBmBk
21-12-2024 13:02
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
gajos   Offline
GITA TV

Liczba postów: 1,788
(17-12-2024 18:07)StaCh napisał(a):  Wszysykie plytki Made in England.

To jeszcze oni cokolwiek jeszcze w Anglii robią??
25-12-2024 13:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Skocz do: