Odpowiedz 
Tera Ja
Autor Wiadomość
StaCh   Offline
Music man

Liczba postów: 2,687
RE: Tera Ja
(10-09-2015 19:33)rzech napisał(a):  german silver Sintoms

Czy to stop zwany nowym srebrem lub alpaka?
W kazdym razie pisza, ze to gorna polka progow.
10-09-2015 21:53
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Muflon   Offline
ja tu tylko sprzątam

Liczba postów: 1,873
Nikiel + miedź, często, choć nie zawsze też cynk.
I wychodzi nam alpaka, choć pierwszy raz słyszę takie określenie na ten stop.
[Obrazek: prod_285.jpg]
11-09-2015 17:25
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rzech   Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1,031
taka mała galeria

reszta wkrotce na stronie i FB
11-09-2015 19:20
StaCh   Offline
Music man

(11-09-2015 19:20)rzech napisał(a):  taka mała galeria
reszta wkrotce na stronie i FB
No wyszlo pieknie :-) Czy moglbys zmierzyc na jakiej wysokosci nad przetwornikiem mostkowym przechodza struny D i G. Chcialbym porownac czy mam jeszcze obnizac mostek czy nie. Jak podstawilem dane do wzoru na obliczanie kata mocowania gryfu to wyszedl mi niecaly jeden stopien (0,7) wiec nie warto sie do tego przymierzac. Pozostaje kwestia prostowania gryfu ...
12-09-2015 07:30
rzech   Offline
Użytkownik

ok 2,5 milimetra

mysle ze prostowanie jest konieczne
a najlepszym rozwiazaniem byl by dla ciebie również montaż pręta ale o tym byla już mowa
mam taki 1 gryf od samby bez preta i może sie do neigo przymierze zeby zainstalować mu pret np regulowany od strony korpusu bo w pierwszych modelach glowka byla rownolegla do podstrunnicy i trzeba by bylo mocno wycinac kanal.

moze na początek sproboj wyprostować tak jak na zdjęciu

oczywiscie trzeba to podgrzac. najlepiej utrzymujac stala temperature ok 70st
kilka zarówek w tunelu i termometr 2 godziny powinny wysytarczyc

mozna tez zelazkeim nawet z parą szybciej ale bez kontroli i lakier tez moze dostac
12-09-2015 08:35
StaCh   Offline
Music man

(12-09-2015 08:35)rzech napisał(a):  ok 2,5 milimetra
mysle ze prostowanie jest konieczne
a najlepszym rozwiazaniem byl by dla ciebie również montaż pręta ale o tym byla już mowa
mam taki 1 gryf od samby bez preta i może sie do neigo przymierze zeby zainstalować mu pret np regulowany od strony korpusu bo w pierwszych modelach glowka byla rownolegla do podstrunnicy i trzeba by bylo mocno wycinac kanal.
moze na początek sproboj wyprostować tak jak na zdjęciu
oczywiscie trzeba to podgrzac. najlepiej utrzymujac stala temperature ok 70st
kilka zarówek w tunelu i termometr 2 godziny powinny wysytarczyc
mozna tez zelazkeim nawet z parą szybciej ale bez kontroli i lakier tez moze dostac

U mnie jest okolo 2mm do nabiegunnikow wiec nie bede juz obnizal mostka.
Glowka nie jest rownolegla do podstrunnicy ale odchodzi pod bardzo malym katem. Tez myslalem o srubie od strony korpusu tylko wydawalo mi sie, ze 3 sruba mocowania gryfu bedzie przeszkadzac bo jest centralnie w osi a poza tym na pret typu double trzeba zrobic dosc glebokie wybranie nie wiem czy jest dosc "miesa" Poza tym ZBL pisal, ze dobrze byloby miec dluga nakretke zeby pret nie pracowal w stopie tylko w miejscu najbardziej narazonym na zginanie.
Pisalem juz, ze wykonalem z czesciowym powodzeniem probe prostowania gryfu na cieplo w podobny sposob jak na zdjeciu tylko miejsce nacisku prasy bylo znacznie wezsze bo klocek naciskajacy gryf ma 55mm i podgrzewalem znacznie krocej smarujac uprzednio podstrunnice olejkiem cytrynowym.
12-09-2015 08:56
rzech   Offline
Użytkownik

na profilu FB kolejny uratowany

18-09-2015 18:16
BiperArt   Offline
Robert
**

Liczba postów: 239
miodzio
18-09-2015 18:36
rzech   Offline
Użytkownik

Kolejny uratowany

(nie)stety musiałem wymienić klucze
pierwszy raz oddałem przetworniki do regeneracji i POLECAM !!! niby aż 80zł ale bez porównania

więcej zdjęć na profilu FB i już niedługo na stronie głównej http://www.defil-vintage.pl
16-01-2016 20:37
zbl   Offline
Użytkownik

Liczba postów: 686
Tera Ja
A coś więcej o tej regeneracji przetworników? Co konkretnie robili? Gdzie dawałeś? I bez porównania znaczy tak bardziej konkretnie - jakie są istotne różnice przed i po?
16-01-2016 23:53
Odpowiedz 

Skocz do: