Defile Andrzeja
|
Autor |
Wiadomość |
endrju100
Użytkownik

Liczba postów: 136
|
RE: Defile Andrzeja
Postanowiłem trochę uporządkować moją kolekcję. W miarę możliwości będę wrzucał zdjęcia wszystkich posiadanych gitar elektrycznych.
Poniżej wykonane w dniu dzisiejszym zdjęcia Defili Aster, Aster Rock, Jola 2, Rumba i Tosca.
Ci którzy oglądacie, dajcie znać czy taka forma prezentacji Wam się podoba, a rozmiar nie przeszkadza.
Defil Aster (1982)
Defil Aster Rock (1989)
Defil Jola 2 (1978)
Defil Rumba (1972)
Defil Tosca (1990)
|
|
23-05-2016 17:50 |
|
ronniewood
Gość
|
świetna forma ;) Mi z nihc wszystkich najbardzije podoba się Jola i Tosca. Szkoda, że Jola nie posiada truss roda ;(
|
|
23-05-2016 18:04 |
|
endrju100
Użytkownik

Liczba postów: 136
|
Defile Andrzeja
W nocy wróciłem z urlopu - z Chorwacji - średnio wyspany. Ale mimo to z samego ranka wsiadłem w autko i sru odebrać wylicytowaną na urlopie Julię 2.
Trafiła do mnie bez mostkowego przetwornika, ale w mojej rupieciarni znalazłem osłonę :-)
Jako że nie ma ona na korpusie napisu Julia, a nie bardzo mam gdzie kupić, mam pytanie - czy ktoś z Was ma ten model z nazwą? Jeśli tak, czy jest szansa na zdjęcie w wysokiej rozdzielczości? Chciałbym na jego podstawie zrobić plik corela i naklejkę.
Dwa, czy lutnik poradzi sobie z zamaskowaniem plamy (brak lakieru) w okolicy łezki, bez konieczności malowania całego korpusu?
Poniżej fotka robocza - na jednej strunie, tak na szybko.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2016 20:42 przez endrju100.)
|
|
10-06-2016 20:40 |
|
ronniewood
Gość
|
no piękny zakup ;) Odnośnie tego "braku lakieru" to może być ciężko. Ja bym tego nie ruszał, zawsze to swego rodzaju "relic", a szkoda by było na nowo malować i miec nieoryginalny lakier. Ja mając cuś takiego bym jedynie całą gitarę potraktował pastą polerską i dokładnie szmatką wypolerował. Takie przetarcia mająteż swój urok ;)
|
|
10-06-2016 21:00 |
|