Witam
Jako że dzisiaj mam chwilę wolnego czasu, postanowiłem przedstawić mój nowy nabytek. :)
Miałem czekać jeszcze do wakacji na zakup swojej pierwszej gitary, ale w wyniku przypadku trafiłem na gitary elektryczne Defila i ich ceny zachęciły mnie do zainteresowania się nimi. Tak też trafiłem na forum. :)
Jest to Defil Aster. Kupiony za wg. mnie okazyjną cenę 207,50zł +pokrowiec "epokowy" gratis :]
Stan prawie oryginalny. Brakuje tylko końcówki litery r i gryf jest ustawiony pod kątem względem korpusu, w celu obniżenia akcji strun (Robił to poprzedni właściciel) Foto akcji wrzucam. Gdy dostałem gitarę akcja była o połowę niższa, ale trzeba było ją podnieść ze względu na 2 niższe od reszty progi struny E (5,12).
Mój wkład pracy w gitarę ograniczył sie do w.w obniżenia akcji strun, wyczyszczenia, regulacji i założeniu sprężynki do mostka, bo brakowało.
Stan gitary oceniam na dobry, swoje lata już ma i jak na swój wiek jest dobrze się trzyma i pozostała prawie niezmieniona.
W planach mam jeszcze zrobić piecyk gitarowy i kilka prostych efektów, jeżeli funduszę pozwolą. ;)
Foto: