Defil Forum
Zlot Miłośników Starych Gitar "DEFIL Rally" Kozienice 2023 - Wersja do druku

+- Defil Forum (http://defilorg.webd.pl/forum)
+-- Dział: Defil (/forum-4.html)
+--- Dział: Defil - ogólnie (/forum-32.html)
+--- Wątek: Zlot Miłośników Starych Gitar "DEFIL Rally" Kozienice 2023 (/thread-1674.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

RE: Zlot Miłośników Starych Gitar "DEFIL Rally" Kozienice 2023 - Konrad - 04-08-2023 21:53

W sumie...najlepiej gdybyś miał na głowie tylko część wystawową. Koncert niech ogarnia ten co wymyślił "Defiladę 1 majową" :)

RE: Zlot Miłośników Starych Gitar "DEFIL Rally" Kozienice 2023 - StaCh - 05-08-2023 08:14

Na dlugi majowy weekend to pewnie wszyscy gdzies wyjada poza miejsce zamieszkania na dluzej. Ja pewnie wybiore sie na dzialke pod Warszawa. Poprzedni termin byl lepszy bo w zasadzie z niczym nie kolidowal.
Jesli ktos chce defilowac 1 maja to trudno mu zabronic :-( ale powtorka imprezy z wystawa powinna sie odbyc jak poprzednio.

RE: Zlot Miłośników Starych Gitar "DEFIL Rally" Kozienice 2023 - defilader77 - 21-09-2023 15:24

Ja właśnie przygotowuję się do zamieszczenia na moim kanale YT kolejnego "bonimedia news", gdzie zamierzam również wspomnieć o "DEFIL Rally", które odbyło się 27 maja i wyrazić nadzieję, że spotkamy się podczas drugiej edycji w przyszłym roku :)

RE: Zlot Miłośników Starych Gitar "DEFIL Rally" Kozienice 2023 - ajf - 22-09-2023 14:25

Super! ja wyrażam nadzieje że włączysz się aktywnie w organizacje II zlotu

RE: Zlot Miłośników Starych Gitar "DEFIL Rally" Kozienice 2023 - StaCh - 09-04-2024 09:02

Zbliza sie polowa kwietnia i dobrze byloby wiedzic czy impreza zostanie powtorzona w tym roku w terminie ostatniego weekendu majowego.

RE: Zlot Miłośników Starych Gitar "DEFIL Rally" Kozienice 2023 - ajf - 09-04-2024 20:20

zlot planowany jest na 25 maja . info wkrótce

RE: Zlot Miłośników Starych Gitar "DEFIL Rally" Kozienice 2023 - StaCh - 12-04-2024 08:42

W taki razie uzbrajam sie w cierpliwosc :-)

RE: Zlot Miłośników Starych Gitar "DEFIL Rally" Kozienice 2023 - Konrad - 19-10-2024 09:34

Kochani...jako że ostatni post w "tem temacie" jest z kwietnia, pozwolę sobie nieco uaktualnić temat, myślę że nie wszyscy mają FB.

II Zlot Miłośników Starych Gitar w Kozienicach odbył się w ostatnią sobotę maja tj.25 go
W tym roku nieco innej formie, bardziej rozbudowanej formie. Zmianie uległa lokalizacja części koncertowej. Koncerty odbywały się na małej scenie DK Kozienice, pod profesjonalnym nagłośnieniem. Miało to swoje dobre i gorsze strony....dobre , bo wykonawcy mogli cieszyć się dobrym nagłośnieniem a nie nieco partyzanckim jak w zeszłym roku. Podstawowym minusem tego rozwiązania było "rozczłonkowanie" imprezy...np. podczas koncertów, które podzielone były na bloki, Kawiarnia Kulturalna świeciła pustkami. Część bardziej zainteresowanych szczególnie młodzieży szła bezpośrednio na salę koncertową, nawet nie zaglądając na wystawę. Gwiazdą wieczoru był Waldemar Kuleczka nasz forumowy "Coolers" ze swoim zespołem Stratosfera, no powiem chłopaki dali czadu i było to nie ukrywajmy WYDARZENIE przez wielkie "W" w końcu to legenda...Papa D , OZ i inne. Inne zespoły to Zespół Niespokojnych Nóg, Stare Konie, Skok w Bok i inne.
Jeśli chodzi o samą wystawę, uważam że mogło być lepiej ale to też moja wina, bo założyłem że będzie więcej gitar "przyjezdnych" i nie będę zmuszony opierać tej części o swoje zbiory i zabrałem ich nieco mniej bo "tylko" 15 sztuk. Ogólnie było fajnie, cały scenariusz i prowadzenie wymyśłiła naszego Olusia malżonka Beatka ( pozdrawiamy) i było to na prawdę PRO, dośc wspomnieć, że wszystko było z gory zaplanowane i nie było tzw prowizorki. Po krótce wygladało to mniej więcej tak..
1. otwarcie imprezy ok 14, przywitanie gości, zwiedzanie wystawy, pogawędki oraz I część "gitarowych opowieści" które to ja miałe zaszczyt i przyjemnośc prowadzić. Omawiałem poszczególne modele, przedstawialem historię i każdy mógł sam opowiedzieć o swoich eksponatach , które przywiózł, dodatkowo okarszone licznymi anegdotami, ciekawostkami. Myślę, że wypadło to co najmniej fajnie

2. Pierwszy blok koncertowy, gdzie prezentowały się "młode wilki" oraz zaproszeni goście
3. W przerwie kawka i konkurs na najładniejszą gitarę Zlotu, można było głosować na tylre gitar ile się chciało
3. Druga część koncertowa czyli zespoły pokroju ZNN, Stare Konie, Skok w Bok, Zackolacki
4. W przerwie roztrzygnięcie konkursu na najładniejszą gitarę Zlotu
5. Koncert Stratosfery
6. Spotkanie w Kawiarni do późnych godzin nocnych przy "herbatce", niestety na tym już mnie nie było , ponieważ rano miałem robotę i musialem się zawijać...

Ogólnie wielkie DIZĘKI dla Aleksandra za przygotowanie wszystkiego, bo to jego zasługa. wszystko jak to się mówi "wylatał" jakieś pieniądze na pizzę, banery, naklejki, koszulki ( każdy zlotowicz otrzymał taką w gratisie!). Olek też wszystkiego dopilnował, my tylko żeśmy przyjechali na gotowe.
Imprezę można zaliczyć do udanych i historycznych.

Niestety frekwencja forumowiczów nie dopisała, co jest bardzo smutne, nawet nasz Stach stwierdził że nie jedzie, chociaż mogłem go zabrać po drodze.

Co do kontynuacji...na pewno nie będzie to już w tej formie z tego co mi się obiło o uszy ale to może sam Olek powie w stosownym czasie.

RE: Zlot Miłośników Starych Gitar "DEFIL Rally" Kozienice 2023 - Daniel22 - 22-10-2024 13:35

O tym rozmawialiśmy :) Ja właśnie przegapiłem to, z racji uszkodzenia forum nic nie wiedziałem. Szkoda, mam nadzieję, że następnym razem się uda :)

RE: Zlot Miłośników Starych Gitar "DEFIL Rally" Kozienice 2023 - ajf - 27-10-2024 23:49

Konrad super to opisałeś ja mogę dodać tylko to
https://www.facebook.com/profile.php?id=61560311883074